Specialist in Adembenemende Camping Vakanties

Aanbevolen partners

Wij raden de volgende partijen:

- Camping Orbetello

Huwelijkstest

“Wat is er gebeurd Frits? Ik dacht dat jij en Betsy gingen trouwen…maar nu hoor ik dat je de verloving verbroken hebt.”
     Frits knikte. “Ik ben met haar wezen kamperen.”
     “En? Daar is toch niets mis mee?”

     “Nee, maar wij kampeerden als een test.”

     “Als een test?”
     “Mijn moeder zei dat als Betsy een week lang met me kon kamperen dan zou het ook wel goed komen met een huwelijk. Ze zei dat zij en mijn vader dat ook gedaan hadden. En Betsy…,” zei Frits opgelucht.  “heeft de test niet gehaald.”

     Ik keek hem verbaasd aan en toen Frits mijn verwarring bespeurde zei hij: “Een huwelijk is een serieuze aangelegenheid. Je belooft elkaar trouw door dik en dun, dus je moet elkaar goed kennen. Kamperen gaat heel wat verder dan een afspraakje in het plaatselijke 5-sterren restaurant. Kamperen is een uithoudingsslag. Een test voor je doorzettingsvermogen.”

     Ik dacht even na over de woorden van Frits. Zelf ga ik regelmatig kamperen met de vrouw en de kinderen en geniet ik intens van de natuur. De regen op het tentdoek, de wind door de bomen en de geur van het gras als ik wakker word. Voor mij is kamperen geen uithoudingsslag, maar Frits had daar dus andere ideeën over.

     “Wat ging er mis?” vroeg ik tenslotte.

     “Alles,” antwoordde Frits. “Na de eerste regenstorm waren haar schoenen doorweekt. Toen begon het tentdoek te lekken omdat haar slaapzak  er tegenaan lag. Ik had haar nog zo gezegd om de haringen stevig in de grond te prikken, maar dat had ze niet gedaan. Haar luchtbed ging lek op de tweede nacht en toen moest ze op de stenen ondergrond slapen. Mijn luchtbed kreeg ze natuurlijk niet. Het was tenslotte een test. En dan die rook van het kampvuur...man, man, man. Je had die trien moeten horen klagen. Gewoon niet normaal.  Toen dat everzwijn de scheerlijnen kapot liep en de muggen haar slanke lichaam veranderd hadden in een slagveld had ze er genoeg van. Die laatse dingen waren de spreekwoordelijke druppel die de emmer deden overlopen. Ze is midden in de nacht vertrokken en schreeuwde dat ik haar niet moest volgen.  Nou toen wist ik genoeg.”

“En toen?” vroeg ik.

“Toen heb ik Lizelotje ontmoet.”
“Lizelotje?”
“Ja, die stond in een tentje naast ons. Geweldige meid. Ze is gek op kamperen, dus dat komt wel goed. We gaan over een paar maanden trouwen.”

“En hoe zit dat met een huwelijkstest voor haar?”

“Nee, hoeft niet.” gromde Frits. “Ik kom met haar de week wel door in een tent, maar nu is het probleem dat ze mij wil testen.” Hij trok zijn neus op. “Dat hebben haar vader en moeder ook gedaan.” Hij keek terneergeslagen naar de grond.

“Wat moet je dan doen?”

“Ze wil dat ik een week lang met haar mee ga naar een congres van haar politieke partij. Ze zegt als ik daar doorheen kom zijn we geschikt voor elkaar. “ Hij zuchtte.
“Ik haat politiek en haat politici. Als dat maar goed gaat.”

“Nou,” zei ik, “Wees maar blij dat je getest wordt. Het huwelijk is tenslotte een serieuze aangelegenheid. Je belooft elkaar trouw en—“

“Ja,ja ja…Hou maar op,” sprak Frits. “Aan jou heb ik ook niets.”

Ik knikte. “Succes, Frits. Tanden op elkaar en ontwijk de politieke everzwijnen. Dan komt het allemaal goed.”

Waarom kamperen de beste vakantie ter wereld is

We zijn laatst met onze twee kleine rakkers wezen kamperen in België. Normaal gesproken hielden we het bij kampeergelegenheden in Nederland, maar nu onze kinderen wat groter zijn en ondertussen meer avontuur willen (waarschijnlijk omdat ze dan meer verhalen te vertellen hebben wanneer ze terug komen) hebben we ervoor gekozen om eens over de grens te gaan. Spanje of Italië leken ons veel te ver en we hadden weinig zin om daar in de steden te moeten verblijven met twee kleintjes, dus kozen we ervoor om eens avontuurlijk te kiezen voor de Ardennen. Van die keuze hebben we nog altijd geen spijt!

We zaten op een ideale plek, vlak onder een berg en dus in een dal, waar een riviertje langs stroomde. Een serene plek waar het ook nog eens zeer rustig was, dus we hadden de ruimte om te doen wat we wilden. Het gevolg was dat mijn vriend al snel met zijn vishengel aan de rivier zat, samen met de oudste die eigenlijk ook wel wilde leren vissen, ware het niet dat hij doodsbang is voor de vissen zelf. Toch heeft hij hier zijn eerste vis uit het water weten te trekken, waarna hij direct naar mij toe kwam rennen. Ik ben samen met de jongste het bos ingegaan om bessen te zoeken, zodat we met de bessen en de vis een luxe avondmaaltijd hadden. Back to basic, maar op een geweldige manier als je het mij vraagt. En de kinderen? Wel, we waren vlak voor vertrek naar het attractiepark Slagharen geweest, maar daar hoor je ze helemaal niet meer over nu natuurlijk. Het gaat alleen nog maar over het kamperen in het verre België, de bessen en de vis en hoe geweldig leuk je daar toch voetballen kunt!

Waarom een camping vakantie aan de kust?

Wie denkt aan een vakantie op een camping in Nederland of België, die denkt over het algemeen al snel aan een vakantie ergens in een natuurgebied, omringt met bos en bij voorkeur een riviertje of een meertje om wat verkoeling te kunnen krijgen. Wat veel mensen vergeten bij dit beeld, is dat het ook gewoon mogelijk is om te gaan kamperen in de buurt van de zee. Op die manier heb je alle voordelen van een kampeervakantie gecombineerd met de mogelijkheden van een vakantie aan zee. Helemaal ideaal dus, zeker voor gezinnen met meerdere kinderen. Geef de kinderen een schepje en een emmertje en ze zijn gegarandeerd een paar uur zoet, met als prettig bijgevolg dat zij ’s avonds waarschijnlijk aanzienlijk vroeger zullen gaan slapen dan op de andere avonden.

Kamperen aan zee

Kamperen in de buurt van de zee is een prettige mogelijkheid voor veel gezinnen. De voordelen van het kamperen worden immers gecombineerd met de aanwezigheid van de zee en zeker op de warmere dagen kan dit een zeer aangename optie zijn om even lekker af te koelen na bijvoorbeeld een eindeloze wandeling aan het strand. Een prettige manier van vakantie vieren en de mogelijkheid te hebben om lekker samen in de duinen te zitten om wat te eten of te drinken, in plaats van bij de tent of caravan. De voordelen zijn duidelijk en dit is dan ook de reden waarom deze vorm van vakanties zeer aanspreekt bij veel gezinnen. Het is beter dan een hotel, het is vrijer dan een appartement en vooral omringd zijn door natuur, de zee en alle vrijheden die je de rest van het jaar niet hebt, dit alles zorgt voor een optimaal genot tijdens de welverdiende vakantie.

Dit jaar op vakantie langs campings in de Ardennen

We hebben ondertussen een heel aantal landen bezocht en vakanties gehouden in veel verschillende steden over heel de wereld. Dit jaar hebben we een wat langere periode waarin we vakantie kunnen houden, dus hebben we ervoor gekozen om terug te gaan naar de plek die ons het meeste heeft weten te verrassen. Het duurde niet lang voordat we gekozen hadden, want we hadden beide precies hetzelfde idee: We gaan terug naar de Ardennen en ditmaal voor drie weken, waarin we rond zullen gaan reizen langs de verschillende campings in de Ardennen. Dit doen we omdat we het idee hebben dat we de vorige vakantie toch wel veel gemist moeten hebben. Toen bleven we namelijk op één plek staan. Nu is het wel zo dat die plek zorgt dat we terug willen, maar we willen ook weten wat we hebben gemist natuurlijk!

Omdat we gaan rondreizen hebben we besloten om niet al te veel mee te nemen. We weten nog niet of we een busje gaan huren of er eentje gaan kopen, we verwachten namelijk dat we dit wel vaker zullen gaan doen in de toekomst namelijk. We nemen visapparatuur mee, een tentje en wat pannen en potten zodat we wat makkelijk eten kunnen koken. We willen vooral veel gaan wandelen en hebben daarom zeker ook onze camera bij ons, omdat we ditmaal meer herinneringen over willen houden aan ons bezoek aan België. Of we tussentijds ook gaan kiezen voor luxe (eten in een restaurant bijvoorbeeld), daar zijn we nog niet helemaal over uit. We twijfelen tussen een basis vakantie en een vakantie om België te verkennen, maar gelukkig kunnen we deze kleine beslissingen altijd nog op de plek zelf maken, zodat we nu de route kunnen voorbereiden.

De voordelen van kamperen

Ieder jaar kiezen meer en meer mensen voor een andere manier dan vakantie vieren dan zij doorgaans doen. Er is namelijk een duidelijke trend zichtbaar waarin steeds meer gezinnen op vakantie gaan met een caravan of een tent. De dure hotels en verre bestemmingen lijken het ook dit jaar weer te gaan verliezen van de meer goedkopere opties, waarbij vooral het aantal mogelijkheden voor kinderen met gezinnen een doorslaggevende rol lijkt te hebben. Kamperen heeft dan ook een heel aantal stevige voordelen die het zeer aantrekkelijk kan maken voor mensen om te kiezen voor deze vorm van vakantie, en dit heeft maar een heel klein beetje met de crisis zelf te maken. Het is namelijk voornamelijk een keuze.

Geld besparen?

Geld besparen tijdens de crisis is een logische keuze, maar als we ergens niet op willen besparen, dan is het de vakantie. Hoogstens wordt er gesneden in het aantal reisjes, maar de vakantie zelf is heilig. Nu kun je het geld besteden aan een duur hotel, maar je kunt ook gaan kamperen waardoor je het geld over zal houden voor leuke dingen tijdens de vakantie. Klinkt een stuk beter voor de meeste gezinnen en dat is het ook.

Maar het gaat niet alleen maar om geld. Bij kamperen hoef je je een stuk minder druk te maken om de kinderen, zij kunnen geen dure vazen omgooien of andere gasten storen, tijdens het kamperen letten de buren namelijk vaak ook een beetje op. De omringende natuur biedt tal van mogelijkheden en ook de tent of caravan kunnen precies zo ingericht worden dat het een leuke kampeer vakantie wordt voor iedereen. Ook het idee van terug gaan naar een simpele stijl met het eigen gezin is een manier van vakantie vieren die ervoor zorgt dat veel gezinnen weer een stuk dichter bij elkaar komen. Zeker zonder een mobiele telefoon of internet.


a

Een romantische huwelijksreis

Veel pasgetrouwde stellen willen op huwelijksreis zoals in de film, maar na zo’n dure bruiloft valt zo’n vakantie vaak buiten budget. Meestal heeft dat twee gevolgen: óf het paar boekt een goedkoop hotelletje in een mooi land, óf ze blazen de huwelijksreis in zijn geheel af. Beide opties zijn natuurlijk niet erg aantrekkelijk, maar er is een vrij simpele oplossing. Een vakantie aan de Belgische kust kan net zo romantisch en leuk zijn als de Bahama’s of Hawaii, hoewel je dat misschien niet helemaal verwacht. Laat je hier dus overtuigen.

Allereerst kan het weer verrassend mooi zijn aan de Belgische kust, ondanks het feit dat het weer in buurland Nederland vaak nogal te wensen overlaat. Dat maakt dat je lange, romantische strandwandelingen kunt maken op je huwelijksreis. En na zo’n wandeling kun je heerlijk genieten van de Belgische keuken in een van de vele lokale restaurants.

Dat brengt ons bij het tweede punt: de Belgische cultuur. Aan de kust is een zeer brede culturele variatie aanwezig: in een vrij klein gebied liggen zowel toeristische kustplaatsen als historische dorpen en grote steden.  Dat zorgt ervoor dat er altijd wel wat is dat jullie samen kunnen doen. Je kunt bijvoorbeeld een stadswandeling (met of zonder gids) maken, of heerlijk bourgondisch genieten op een van de vele terrasjes die hier overal te vinden zijn. En als je in België bent, mogen bier en chocolade natuurlijk niet ontbreken!

De derde en laatste reden om te kiezen voor de Belgische kust als bestemming voor je huwelijksreis, is de reistijd. Vanuit Nederland ben je er in maximaal drie uurtjes rijden, terwijl veel populaire huwelijksreisbestemmingen een vlucht van minstens vijf uur vereisen. En dat is nog exclusief de tijd die je op vliegvelden doorbrengt! En over vliegvelden gesproken: daar raakt je bagage nogal snel zoek. En een huwelijksreis moet de perfecte afsluiter zijn van een prachtig huwelijk, dus wil je daar natuurlijk niet aan beginnen met de gedachte dat je alleen nog de kleding hebt die je ’s ochtends hebt aangetrokken. Als je zelf je bagage vervoert, heb je de garantie dat je bagage zich in jouw voertuig bevindt.

Kortom: België is een goedkoop, maar fantastisch alternatief voor de dure huwelijksreislocaties. Er is veel te beleven, het weer is (over het algemeen) prima en je hebt geen last van vliegveldperikelen. Kom dus heerlijk met zijn tweetjes tot rust, en begin jullie leven samen op de ideale manier!

Het uiterst veelzijdige België

België is maar zo’n klein land, hoe veelzijdig kan dat nou helemaal zijn?! Nou, behoorlijk veelzijdig. En juist de kleine omvang van het land maakt België zo leuk: binnen een paar uurtjes bevind je je in een compleet ander landschap, en in een heel ander cultuurgebied. Mocht je dus iemand zijn die snel verveeld raakt, dan is België de ideale locatie voor jou! Hier wordt een voorbeeldroute voor je uitgestippeld, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Voor dit soort vakanties zijn campings uitermate geschikt: een caravan is snel gereed voor vertrek, dus ben je in no-time op weg naar je volgende bestemming.

Aangenomen dat je je snel verveelt, ben je waarschijnlijk op zoek naar heel wat anders dan de Nederlandse cultuur en/of het Nederlandse landschap, dus laten we beginnen in Wallonië. Dit is een vrij dunbevolkt deel van België, dus hier kun je optimaal tot rust komen. Dat kan bijvoorbeeld door een lange wandeling of fietstocht door de Ardennen heen. Als je een partner hebt die met je meegaat, is het een leuk idee om ergens samen te gaan picknicken om te genieten van het romantische uitzicht.

Volgende bestemming: de Belgische kust. Dit is misschien wat te ver om in één dag te bereizen, dus het is aan te raden om halverwege te overnachten. Aan de kust kun je natuurlijk prima terecht met een eventuele partner. Maar de charme van de Belgische kust is ook alleen te ervaren. De kust is wat meer verstedelijkt, en je kunt hier zeer goed genieten van de Vlaamse cultuur. Daarbij mag de culinaire kant natuurlijk niet ontbreken: België is beroemd om haar frieten en chocolade, maar zeker ook vanwege het beroemde bier. Maar ook de rijke geschiedenis van België kan hier worden bezichtigd: er zijn vele musea en historische plaatsen aan de Belgische kust. Er is hier dus meer dan genoeg te beleven om een verblijf van een paar dagen te rechtvaardigen.

De laatste bestemming die we op deze tocht door België aandoen, is Belgisch-Limburg. Hier kun je heerlijk Bourgondisch genieten. Hier worden veel kloosterbieren gebrouwen, net als veel andere heerlijke drankjes. Een rondleiding door een kloosterbrouwerij is eigenlijk verplichte kost als je in deze prachtstreek bent. Ook kun je uitstapjes maken naar steden als Maastricht, zodat je alvast weer kan wennen aan de Nederlandse cultuur.

Dit was slechts één van de vele mogelijkheden voor een rondtocht door België. België is klein, maar zeer gevarieerd. Dus raak je snel verveeld op vakantie? Ga eens lekker kamperen door België! Op campings kun je snel terecht, en kun je ook snel weer weg. Door de caravan mee te nemen, heb je een zeer dynamische vakantie, waarbij er altijd wel weer wat te ontdekken valt.

Wie is Naomi

Hey welkom op de Camping Westerkogge blog,
wat leuk dat je deze 'about me' pagina leest!

Mijn naam is Naomi en ik ben een van de administratieve medewerkers van deze gezellige camping.
Op Camping-Westerkogge.nl zal ik persoonlijke belangrijke updates posten alsmede grappige,
informatieve en inspirerende kampeer artikelen. Dit is mijn passie, mijn lust, mijn leven,
en dat geld voor veel van onze bezoekers.

Privacy Beleid

Your privacy is very important to us. Accordingly, we have developed this Policy in order for you to understand how we collect, use, communicate and disclose and make use of personal information. The following outlines our privacy policy.

  • Before or at the time of collecting personal information, we will identify the purposes for which information is being collected.
  • We will collect and use of personal information solely with the objective of fulfilling those purposes specified by us and for other compatible purposes, unless we obtain the consent of the individual concerned or as required by law.
  • We will only retain personal information as long as necessary for the fulfillment of those purposes.
  • We will collect personal information by lawful and fair means and, where appropriate, with the knowledge or consent of the individual concerned.
  • Personal data should be relevant to the purposes for which it is to be used, and, to the extent necessary for those purposes, should be accurate, complete, and up-to-date.
  • We will protect personal information by reasonable security safeguards against loss or theft, as well as unauthorized access, disclosure, copying, use or modification.
  • We will make readily available to customers information about our policies and practices relating to the management of personal information.

We are committed to conducting our business in accordance with these principles in order to ensure that the confidentiality of personal information is protected and maintained.